子机构
400-600-1123
logo GMAT备考资讯 答疑社区 GMAT公开课 提分课程

城市电话

申友-中心

免费咨询

咨询热线:

地址:
登录
注册

我的备考方案

获取方案

【GMAT逻辑】真题精讲2题(第二期)

申友 2020-08-13 09:23:40 浏览量(196)

GMAT三大题型SC,CR,RC中,CR最能考察大家逻辑思维能力,也是考生们普遍反应“看得懂但选不对”的重灾区。


在做CR的过程中,最需要注意的是对核心影响关系的提取,提出的逻辑链尽量精练,不要拖泥带水,这样才有助于我们更好的结合问题看选项。


今天是申友Verna老师为大家带来的第二期CR难题解读,希望对大家思维提升和对CR逻辑链的提取有所帮助。


读前提醒

本文共包含5题GMAT逻辑真题及老师解析,为达到最好的学习效果,建议每题花3分钟左右时间认真读题尝试解题后,再阅读老师解析。




01

The recent decline in the value of the dollar was triggered by a prediction of slower economic growth in the coming year. But that prediction would not have adversely affected the dollar had it not been for the government's huge budget deficit, which must therefore be decreased to prevent future currency declines.


Q.Which of the following, if true, would most seriously weaken the conclusion about how to prevent future currency declines?


A The government has made little attempt to reduce the budget deficit.

B The budget deficit has not caused a slowdown in economic growth.

C The value of the dollar declined several times in the year prior to the recent prediction of slower economic growth.

D Before there was a large budget deficit, predictions of slower economic growth frequently caused declines in the dollar's value.

E When there is a large budget deficit, other events in addition to predictions of slower economic growth sometimes trigger declines in currency value.


题目概述:

美元贬值引发来年经济放缓的预测。如果没有政府的巨大预算赤字,(对经济发展放缓的)预期就不会对美元贬值有影响,必须要削减政府的巨额预算赤字从而防止未来的货币贬值。 

逻辑链:预测---美元贬值

没有赤字,预测就不会对美元贬值有影响。(要把预测导致美元贬值看成一个整体)

问题类型分析:削弱。 

选项分析:

(A) 政府对减少赤字做了很少尝试;attemp为主观选项,排除

(B) 预算赤字没有导致经济增长缓慢;预算与经济增长的关系,是无关的,对象没找准,排除

(C) 在预测前一年美元已经贬值好几次了;以前发生的情况,跳出探讨范围,对现在影响无从判断,排除

(D) 在赤字发生前,经济放缓的预测经常导致货币贬值;说明赤字与预测无关,因此赤字也不能影响货币贬值,撇清关系削弱,正确。无论是否提到赤字,经济会放缓的预言都会导致美元贬值

(E) 当赤字发生时,其他事结合经济放缓有时导致货币贬值;其他事跳出探讨范围;sometimes为无意义概率,排除




02

Newspaper editorial: In an attempt to reduce the crime rate, the governor is getting tough on criminals and making prison conditions harsher. Part of this effort has been to deny inmates the access they formerly had to college-level courses. However, this action is clearly counter to(相反的) the governor's ultimate goal, since after being released from prison, inmates who had taken such courses committed far fewer crimes overall than other inmates.


Q.Which of the following is an assumption on which the argument depends?


(A) Not being able to take college-level courses while in prison is unlikely to deter anyone from a crime that he or she might otherwise have committed.

(B)  Former inmates are no more likely to commit crimes than are members of the general population.

(C) The group of inmates who chose to take college-level courses were not already less likely than other inmates to commit crimes after being released.

(D) Taking high school level courses in prison has less effect on an inmate's subsequent behavior than taking college-level courses does.

(E) The governor's ultimate goal actually is to gain popularity by convincing people that something effective is being done about crime.


逻辑链:上课---犯罪率低。 

问题类型分析:增强

选项分析:

A. 在监狱期间不能上大学程度的课程的人不太可能阻止其他任何人犯下他或她可能犯下的罪行。与问题无关,你阻不阻止别人没关系,要讨论的是犯罪率的问题,排除

B. 以前的罪犯没比普通人更爱犯罪,意思是普通人更容易犯罪?跳出问题探讨范畴,排除

C. 选择上大学课程的这批囚犯在获释后犯罪的可能性并没有其他囚犯低。意思是就是上课的人(和没上课的一样)本来就有可能犯罪,那你再来上我这个课,是可以降低犯罪率的。正确!

D. 将大学课程和高中课程比,无关选项,排除

E. 州长的最终目标实际上是让人们相信,在犯罪问题上正在采取有效的措施,从而赢得民望。与问题无关,排除


往期干货知识请关注公众号或点击文章最下方链接查询~

添加班煮任微信,获取最新GMAT资讯!

备考资料 | GMAT答疑 | 留学申请 |加备考群

二维码.jpg


参与讨论

x
纠错文章
错误描述
吉祥物小蜜蜂
联系申友 全国免费咨询热线:400-600-1123

友情链接: 申友雅思 | 申友留学 | 申友GMAT官方微博 | 申友GMAT官方知乎机构账号

Copyright © 2020 All Right Reserved 申友教育 版权所有 沪ICP备17005516号-4 免责声明